Wat zijn de webdesigntrends voor 2015?

Webdesign is belangrijker dan ooit tevoren. Een website moet er tegenwoordig niet alleen mooi uitzien, maar ook vloeiend weergegeven worden op een veelvoud aan apparaten. Het jaar 2015 is al bijna in zicht, daarom hier 5 webdesigntrends voor 2015!

Responsive website

Tegenwoordig zoekt iedereen alles op, op zijn mobiel of tablet, daarom is het ook zo gek dat er nog zoveel bedrijven zijn met alleen een desktopversie van hun website. 2015 is dan ook het jaar dat alle websites responsive worden wat zorgt voor een ideale mobiele ervaring. Zonder een responsive website hoor je er niet meer bij.

Minimalistisch en flat design

2015 wordt het jaar van het flat design. In 2014 zijn we hier al mee begonnen en dit blijft nog wel even. In 2015 is de hele wereld plat. Simpele en heldere ontwerpen nemen het gevaar weg van drukke en onoverzichtelijke sites. De websitebezoeker zit tegenwoordig niet meer te wachten op onoverzichtelijke en chaotische websites. Websites zullen beschikken over een helder en simpel ontwerp wat doorgevoerd wordt in de mobiele website voor een perfecte gebruikerservaring.

Blokkendoos

De minimalistische en platte trend komt vaak tot uiting in een bloksgewijze opmaak. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest. Erg handig voor mobiele bezoekers, want zo kunnen zij ook op een klein scherm direct zien wat er op de site te vinden is. Jouw website lijkt op deze manier net een blokkendoos, gebruikers kunnen in één oogopslag zien wat er op jouw website te vinden is. Dit helpt mee in de gebruikerservaring.

Scrollen

In 2015 blijven de lange pagina’s, waar je alleen maar doorheen komt door te scrollen, über hip! Aankomend jaar kan je op een website niet alleen verticaal scrollen, maar horizontaal gaat ook veel gebruikt worden. Of er wordt gebruik gemaakt van parallax scrolling. Bij parallax scrolling bewegen sommige elementen zich sneller dan andere waardoor er een dieptegevoel wordt gecreëerd. Webontwerpers stellen dat parallax scrolling kan bijdragen aan het versterken van een merk, product of imago. Het moet een soort ‘wow’-effect geven.

Foto’s

Stockfoto’s van mensen worden bijna niet meer gebruikt. De standaard glimlachende zakenmannen of -vrouwen achter een bureau met een headset op worden niet meer door de klant gewaardeerd. Mensen op foto’s moeten er in 2015 ‘echt’ uitzien, dan pas geloven we de boodschap. Dit betekent niet dat je zomaar iedereen op de foto moet zetten. Authenticiteit moet zorgvuldig gestyled worden. Lelijkheid moet binnen de perken blijven: dikke bril, warrig haar, tattoo, bedachtzame frons en baardje zijn hip, als de rest maar slank, jeugdig en fris is.

Wil jij in 2015 een frisse start maken? Of is jouw website echt toe aan vervanging? Laat dan door ons jouw website maken volgens de nieuwe webdesigntrends. Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou wat wij voor jouw kunnen betekenen.

Bronnen:

http://www.frankwatching.com/archive/2014/11/17/10-webdesigntrends-voor-2015/

http://www.webton.nl/blog/webdesign-trends-in-2015.html

http://portalcms.nl/websitebeheer/news/tips/3825/5-web-design-trends-voor-2015

http://www.emerce.nl/achtergrond/vijf-belangrijke-web-design-trends-2015

Waarom klanten voor ons kiezen?

  • Marktleider in maatwerk apps
  • 50% groei per jaar
  • Award nominated
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,3 
  • Alle ontwikkelaars in huis

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of kom op de koffie. Bel ons direct op 020 303 9000.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
020 - 303 9000