watchOS 2 is bijna hier; de Apple Watch wordt een serieuze markt!

Het was al aangekondigd voor dit najaar, maar nu is watchOS 2 dan ook echt afgerond en is de releasedatum bekend gemaakt. Op 16 september 2015 wordt watchOS beschikbaar voor de consument en hiermee zet Apple de volgende stap naar een volwassen smartwatchmarkt.

Hiernaast zijn er nieuwe varianten van de Apple Watch verschenen, de Apple Watch Sport is bijvoorbeeld nu ook in het goud en rozegoud beschikbaar. Ook is de collectie bijpassende bandjes uitgebreid door Apple.

watchOS 2

Precieze verkoopcijfers van de Apple Watch zijn tot dusver nog niet bekend, maar de verwachting van marktonderzoeker IDC was aan het begin van het jaar dat er in 2015 wereldwijd zo’n 46 miljoen wearables verscheept zouden gaan worden. Dit was al fors meer dan de 28,9 miljoen in 2014, maar IDC heeft zijn verwachting inmiddels flink verhoogd naar 76,1 miljoen op basis van de huidige verkoopcijfers. Deze markt groeit dus een stuk sneller dan verwacht! Van de genoemde wearables zijn 23,8 miljoen echte smartwatches en hiervan zijn 13,9 miljoen exemplaren Apple Watches.

Native

De negatieve punten over de Apple Watch waren in reviews tot dusver vaak de snelheid en kwaliteit van de apps. Met watchOS 2 gaat Apple proberen hier verandering in te brengen. Vanaf watchOS 2 is het namelijk mogelijk om native apps voor Apple Watch te ontwikkelen, dit betekent dat de apps rechtstreeks op de Apple Watch zelf draaien en niet meer vanaf de iPhone. Hierdoor wordt de afhankelijkheid van de iPhone een groot stuk verminderd tevens doordat ook de internetverbinding via de wifi-toegang van de Apple Watch loopt.

Nieuwe toepassingen mogelijk

Met de komst van native apps op de Apple Watch kunnen apps nu van veel meer mogelijkheden gebruik maken, de volgende hardwarefuncties van de Apple Watch komen namelijk beschikbaar voor ontwikkelaars:complications

 • ‘Taptic engine’ (de trilmotor in de Apple Watch)
 • ‘Digital crown’ (de draaiknop aan de zijkant van de Apple Watch)
 • accelerometer (voor het meten van bewegingen)
 • hartslagsensor (voor het meten van de hartslag)
 • speaker (voor het afspelen van geluid) en
 • microfoon (voor het horen/opnemen van geluid)

Naast deze nieuwe hardware-mogelijkheden, biedt Apple ontwikkelaars op softwaregebied nu ook de mogelijkheid om complicaties te ontwikkelen waardoor kleine informatie van apps van derden geïntegreerd kunnen worden in het klokje van de gebruikers.

Verdere vernieuwingen

Naast nieuwe toepassingen voor gebruikers namens appontwikkelaars biedt Apple haar gebruikers ook altijd nieuwe functionaliteiten binnen haar eigen ecosysteem. Enkele interessante hiervan zijn nieuwe klokjes, video’s, tijdreizen en meer mogelijkheden in Siri. Kijk voor het volledige overzicht op de website van Apple.

Verwachtingen

Zoals geschreven zijn de verwachtingen voor de verkopen van Apple Watches dus al flink positief bijgesteld en wij verwachten dat deze trend zich verder zal voortzetten door alle genoemde verbeteringen. Wij raden je dan ook aan om ons te informeren om de kansen in de smartwatchmarkt voor jou beter te leren kennen.

Waarom klanten voor ons kiezen?

 • Marktleider in maatwerk apps
 • 50% groei per jaar
 • Award nominated
 • Onze klanten beoordelen ons met een 8,3 
 • Alle ontwikkelaars in huis

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of kom op de koffie. Bel ons direct op 020 303 9000.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
020 - 303 9000