TestFlight is vernieuwd, voor het testen van de bèta-app

Apple gaat TestFlight in iOS 8 invoeren als officiële testmethode voor apps en dat betekent een sprong vooruit voor iedereen. TestFlight is een van de vernieuwingen in iTunes Connect, dat binnenkort een veel strakker uiterlijk krijgt. Ook goed om te weten: je kunt straks 1.000 in plaats van 100 mensen laten meedoen aan een bètatest. Daarbij wordt geteld op basis van gebruikersaccounts, niet op basis van aantal toestellen. Eén persoon kan dus met meerdere toestellen de app gaan testen en neemt toch maar één van de duizend test-slots bezet.

TestFlight iOS 8Een van de handige vernieuwingen is dat je straks onderscheid kunt maken tussen interne testers en externe bètatesters. Interne testers zijn eigen ontwikkelaars. Daarnaast kun je 1.000 mensen (!) uitnodigen om een bètatest uit te voeren. Die mensen hoeven geen iTunes Connect-account te hebben, maar moeten alleen hun e-mailadres laten weten aan de ontwikkelaar. De rest van het proces gaat vrijwel vanzelf, zoals je verderop zult zien.

De gebruikers krijgen een uitnodiging via e-mail. In het mailtje staat een knop om naar de los verkrijgbare TestFlight-app te gaan. De TestFlight-app ziet eruit als de App Store, maar bevat alleen bètaversies van apps.

In de TestFlight-app staat een lijst met bètaversies van apps die voor jou beschikbaar zijn. Interessant voor ontwikkelaars: er zit meteen een Feedback-knop in de app en je kunt onder het kopje ‘What to Test’ instructies geven waar de bètatesters vooral op moeten letten. Je kunt er bijvoorbeeld een lijstje van handelingen in zetten, die iedere tester moet uitvoeren. Gaat er iets mis, dan kunnen ze via de Feedback-knop hun ervaringen laten weten.

Waarom klanten voor ons kiezen?

  • Marktleider in maatwerk apps
  • 50% groei per jaar
  • Award nominated
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,3 
  • Alle ontwikkelaars in huis

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of kom op de koffie. Bel ons direct op 020 303 9000.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
020 - 303 9000