Innovaties van smartphones

Smartphones kunnen steeds meer beslissingen voor je nemen.

Zoals je weet zijn Apple en Google voortdurend bezig met het innoveren van de technieken.

In de nieuwe iPhone 5S zit de M7-chip waarmee je iPhone weet wanneer je loopt, rent of rijdt. Op deze manier kan de routeplanning automatisch worden aangepast als je de auto uitstapt. Zo kan je iPhone je precies vertellen waar je heen moet lopen nadat je de auto hebt geparkeerd. Deze functies werken het best in samenwerking met CarPlay. Dit is het nieuwe info-entertainment systeem wat Apple heeft aangeboden aan verschillende automerken. Deze kunnen dit systeem integreren in nieuwe auto’s.

Een slimmere iPhone.

Met CarPlay laat Apple zien hoe je de iPhone ook makkelijk in auto’s kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld muziek afspelen, telefoneren, berichten versturen en handig gebruik maken van het navigatiesysteem. Omdat Apple hun smartphone lijn zelfstandiger wil maken, is er een nieuwe chip ontwikkelt, de M7-chip. Kan niet alleen bijhouden wanneer je loopt, rent of rijdt. Maar kan ook voorspellen waar je heen gaat. Dit doet hij door een lijst te maken van plaatsten waar je regelmatig te vinden bent. Doordat jij elke ochtend om 8:30 vertrekt naar je werk in Amsterdam, zal de telefoon na enkele keren laten zien of er verkeershinder op jouw vaste route is.

Google Now.

Google heeft ook al langere tijd een soort gelijke applicatie. Deze app geeft af en toe een melding over het weer maar kan ook de route naar je werk, school of huis weergeven. In Google Now zijn nog wat meer functies gebouwd, zo geeft de applicatie weer of jouw favoriete sportteam heeft gewonnen en hoe het met de aandelen gaat. Dit hoor je natuurlijk wel van te voren in te stellen.

Is dit privacyschending?

Het is natuurlijk leuk dat smartphones zoveel voor ons kunnen betekenen en ook handig kunnen zijn met het navigeren en telefoneren, maar het baart veel mensen ook de nodige zorgen. Door deze functies verzamelen Google en Apple natuurlijk onwijs veel persoonlijke gegevens. Zolang deze goed beveiligd blijven is er niet veel aan de hand, maar zodra deze in de verkeerde handen vallen is het waarschijnlijk gedaan met de privacy die we nu nog hebben. Zo kunnen er talloze producten worden aangeboden als jij regelmatig bij elektronica winkels komt, en hier zitten weinig mensen op te wachten.

Wilt u ook een app voor de toekomst? Kijk dan op onze contact pagina!

020 - 303 9000