App Store-vernieuwingen

Onlangs hebben we al de vernieuwingen in iOS 8 voor je uitgelicht, maar naast iOS 8 zelf komen er ook veranderingen in de App Store waar je als appeigenaar iets aan hebt. Daarom lichten we ook deze veranderingen toe in onze blog.

Appbundels

Vanaf iOS 8 wordt het mogelijk om appbundels te downloaden. Die kunnen door de appontwikkelaar zelf zijn samengesteld en dankzij de bundels kan je wellicht leuke kortingen verwachten als je meerdere apps van een ontwikkelaar downloadt. Het is dus aan jou als appeigenaar of je (als je meerdere apps hebt) je apps te bundelen.

Family sharing

Apple gaat in iOS 8 een nieuwe Delen met gezin-functie (Family Sharing)* invoeren, speciaal bedoeld voor gezinnen van maximaal 6 personen. Family Sharing maakt het voor gezinnen makkelijker om agenda’s, herinneringen, foto’s en aankopen in iTunes onderling uit te wisselen. Ook krijgen ouders een notificatie op hun scherm, als een kind probeert om een aankoop te doen. De ouder kan dan op zijn eigen iPhone of iPad goedkeuring geven voor de aankoop.

Elke appeigenaar moet nu dus aangeven of zijn app ook in aanmerking komt voor dit Family Sharing. Een van de handige eigenschappen voor de gebruikers van Family Sharing is dat de apps die met het ene account zijn gekocht, ook gratis kunt downloaden via de andere accounts in het gezin. Ze hoeven de app dus maar één keer aan te schaffen en iedereen binnen het gezin kan er gebruik van maken. Het grote voordeel daarvan is dat iedereen zijn eigen account kan gaan gebruiken. Kinderen worden niet meer geconfronteerd met de 18+ apps die hun ouders hebben aangeschaft, maar zien alleen de apps die via hun eigen accounts zijn gedownload. Als ze willen, kunnen ze ook apps krijgen die door pa of ma zijn gekocht.

Deze functie geldt voor apps, muzieknummers, films, boeken en allerlei andere content die je in de iTunes Store koopt.

Appvoorvertoningen

De alweer zes jaar oude App Store heeft een welkome functie afgekeken van de veel later geïntroduceerde Google Play Store. Vanaf iOS 8 zie je behalve screenshots ook video’s van een app of een game in de App Store. Hij neemt, net als in de Play Store, de voorste plek in van de rij met beelden van een applicatie. De video’s worden in het volledige scherm op de iPhone afgespeeld. Je kunt vanaf iOS 8 als appeigenaar je app ook voorzien van een korte video waardoor de gebruiker snel een goede indruk krijgt van je app.

Heb je nog meer vragen over deze vernieuwingen of ben je gewoon geïnteresseerd in apps in het algemeen? Twijfel niet om ons te contacten, wij helpen je graag verder!

Waarom klanten voor ons kiezen?

  • Marktleider in maatwerk apps
  • 50% groei per jaar
  • Award nominated
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,3 
  • Alle ontwikkelaars in huis

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of kom op de koffie. Bel ons direct op 020 303 9000.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
020 - 303 9000